Cloud
Werkplek oplossingen

  • Flexibiliteit

  • Kostenbesparing

  • Betrouwbaarheid

Cloud Werkplekken

Redmap levert hoogwaardige servers met cloud werkplekken. Deze worden geheel ingericht met uw vertrouwde windows omgeving en met alle door uw bedrijf gebruikte applicaties. Overal en altijd heeft u toegang tot de online werkplek via een beveiligde verbinding.

Wij bekijken uw IT situatie, bespreken uw eisen en geven een open advies over de meest geschikte cloud oplossingen voor uw bedrijf. Tot de mogelijkheden behoort een redundante cloud opstelling, meerdere kantoren/filialen centraal, private cloud en hybrid cloud opstellingen.

Veel bedrijven hebben al de transitie gemaakt naar de cloud, van startups tot familiebedrijven. Zij kunnen al profiteren van alle voordelen van een eigen Windows cloud werkomgeving.

Voor de bedrijven die nog steeds terughoudend zijn ten opzichte van Windows cloud werkplekken hebben wij hieronder de belangrijkste voor- en nadelen op een rij gezet.

Kostenbesparing

Het meest voor de hand liggende voordeel van werken in de cloud is; kostenbesparing. Door middel van cloud omgevingen maakt men maximaal gebruik van de beschikbare hardware binnen het bedrijf. Virtualisatie verhoogt namelijk de capaciteit van de fysieke server, waardoor men meer met minder kan doen.

Het voordeel hiervan is dat een bedrijven een verlaging kunnen realiseren in opslag, energieverbruik en IT benodigdheden. Dat betekent ook een verlaging van de kosten met betrekking tot installatie, hardware, software en vooral gecentraliseerd onderhoud.

Wij allen zijn bewust van de risico’s van hoge overhead kosten en is kostenbesparingen op IT gebied van essentieel belang. Cloud werkplekken bieden de uitkomst van de toekomst en dat is nu al mogelijk.

Samenwerking

Samenwerken wordt nu nog makkelijker in de cloud. Het biedt namelijk de mogelijkheid om aan dezelfde bestanden te werken en deze op te slaan vanuit een centraal punt.

Een voorbeeld van een programma dat co-creatie in de cloud mogelijk maakt is Google Drive. Het biedt de mogelijkheid om documenten te uploaden, te bewerken en opmerkingen te plaatsen.

Daarbij kunnen er toegangsrechten per gebruiker worden toegewezen wat bijvoorbeeld een projectmanager in staat stelt om direct inzage te hebben in de actuele stand van zaken. Dit maakt het mogelijk om de individuele voortgang te bekijken en af te stemmen. Dat is nog eens efficiënt werken.

Toegankelijkheid

Een van de meest aanlokkelijke voordelen van werken met cloud werkplekken, zijn de mogelijkheden om toegang te hebben tot informatie vanuit elke werkplek op elk gewenst tijdstip. We leven in een mobiele wereld. De tijden dat er bepaalde bestanden niet meer toegankelijk zijn via de server of vast zitten op één enkele harde schijf zijn voorbij.

Inspelend op de toenemende gemakken van het ‘nieuwe werken’, is de toegankelijkheid van documenten in afwezigheid van werknemers op kantoor essentieel. Zoals eerder aangeven, maakt het niet alleen de werknemers flexibeler als het gaat om de werkplek, maar is het ook een belangrijke managementtool voor managers om vinger aan de pols te houden.

Betrouwbaarheid

Het verzorgen van een veilige cloud omgeving is onze prioriteit. Omdat wij in-house beschikken over cyber-security kennis verwerken wij dit direct in onze cloud oplossingen. Zodat uw cloud oplossing vanaf dag 1 veilig in gebruik is.

De cloud / virtualisatie servers worden ondergebracht bij een premium gigabit datacentrum in Nederland. Zonder tussenkomt van een andere partij, geheel worden de serverracks door ons beheerd. Zodat de veiligheid van uw data gewaarborgd blijft. Voor de veiligheid van uw server hardware beschikken wij over 24/7 en 365 dagen per jaar, monitoring en bewaking.

Cloud